Hoogpunten Crypto Investment Summit 2017 van Vincent Everts!

De eerste editie van Crypto Investment Summit is een feit! In één middag brachten 20 sprekers je alles bij over Bitcoin en crypto. De dag stond in het teken van uitersten en enorme tegenstellingen. Van strategieën van crypto miljonairs tot een crypto4dummies, van mining tot security en van de grootste blockchain coins tot ICO’s. Wat moeten we met Bitcoin?  Zijn we te laat voor investeren in crypto? Is het een hype of fraude? Dat waren de vragen woensdag!

Eén van mijn hoogte punten was de tegenstelling van 2 van de grootste experts. Marc van der Chijs was enorm pro Bitcoin en voorspelde dat hij miljoenen waard gaat worden. Justin Bols daarentegen riep juist op om weg te blijven van Bitcoin en dat Ether of iets anders over gaat nemen. Marc denkt dat er wel problemen zijn met Bitcoin maar dat deze langzaam opgelost gaan worden. Justin denkt van niet.

Vervolgens de tegenstelling tussen Crypto For Dummies voor de beginners en ver de diepte in met Marius Jansen over handelen in futures en opties van Bitcoin.

Tot slot het praten over de top 10 grootste coins vergeleken met kleinere coins zoals Martijn van der Tuin over altcoins en Michael Eerhart over ICOs!

Crypto Investment Summit 2017 in de media!

Marc van der Chijs maakte veel indruk met zijn uitspraken bij de geschreven media. Financieel Dagblad schreef dat er meer aandacht was voor het veilig bewaren van crypto valuto dan dat er een angst heerste voor een crash. Lees artikel

Business Insider interviewde o.a. investeerder Joël Happé over de simpele maar doeltreffende strategie: kopen en vasthouden. Lees artikel

 

Bij de Telegraaf stond de koersstijging centraal…

…en het Brabants Dagblad was vooral erg skeptisch.

Sprout deed uitgebreid verslag over crypto-mining: lees artikel.

BitcoinMagazineNL legt de focus op de jongen honden: Joël Happé (Wallets, Exchanges en Tools), Martijn van der Tuin (Welke blockchains en altcoins zijn er?) en Michael Eerhart (Wat zijn interessante ICOs?)! Lees artikel

Van der Chijs voorspelt Bitcoin naar 1 miljoen dollar!

Tijdens de Blockchain Innovation Conference in juni voorspelde Marc van der Chijs, ondernemer en mede-oprichter van Tudou (de Chinese tegenhanger van Youtube) al dat Bitcoin naar $10k zou gaan en dat leek toen absurt. We vroegen hem hier weer naar tijdens #CIS17 en deden een interview met hem vanuit Canada, zijn oordeel: $40k voor 2018 en zelfs miljoenen in 2025. Wat een enthousiasteling! Marc start een Bitcoin investeringsfonds First Block Capital, een mining company en een ICO bank. Hoe gaat Marc zijn nieuwe projecten aanpakken? Interessant gesprek! Must watch!

Powned en Radio 1 doen verslag: Welke munten zijn hot en wat voor mensen zijn investeerders?

Er was volop pers aanwezig op de summit. Powned interviewde investeerder Joël Happé die de huidige situatie in de crypto currency wereld opmerkelijk omschrijft als “the revenge of the geeks”!

Ook Renze Klamer maakte voor zijn programma Langs de Lijn En Omstreken (Radio 1) een reportage vanaf het congres en interviewde deelnemers. Eén van hen was er de 14 jarige investeerder die al €300.000 had verdiend, maar zijn wallet password was kwijtgeraakt, OUCH! Inmiddels heeft hij van een investering in Einsteinium van €1.500 al weer €18.000 gemaakt, dus die jongen komt wel terecht! Tot slot ging ik in debat met Bitcoin-scepticus Jaap-Henk Hoepman. Hij moet nog wennen, maar 95% van het geld in de wereld wat wij gebruiken staat op bankrekeningen, dus dat digitale geld zijn we wel gewend! Alle voor- en nadelen op een rijtje! Luister terug

Wie bij de BeleggersFair is geïnteresseerd in crypto-currency? Vooral de beleggers & de media!

Hoe belegt Nederland? Op de Beleggersfair in de Beurs van Berlage waren nog niet veel fondsen met crypto-currency bezig. Toch leefde dat onder de bezoekers heel erg en was het enorm druk bij de presentatie van Cyber.Capital over investeren in crypto-valuta en blockchain. De grootste beleggings-site van Nederland IEX is wel al om, daar kan je vanaf nu zelfs Bitcoin kopen! Ik interviewde hierover hun crypto deskundige Madelon Vos. Bekende belegger Corné van Zeijl kende de Bitcoin al toen deze nog 4 dollar was, maar is niet ingestapt omdat hij het niet begreep. Daar houdt hij nog altijd aan vast en hij is nog steeds niet ingestapt. Hij vindt dat zelf in de meeste gevallen een zeer goede beleggings-tactiek. Ik interviewde hem en velen andere en neem je mee op tour. De beleggers en media zijn enorm geïnteresseerd in crypto-currency, maar de fondsen blijven nog achter! Crypto fonds Cyber.Captial is parner van de Crypto Investment Summit en oprichters Justin Bons en Boudewijn Rooseboom gaan tijdens de summit de juridische en fiscale regels van crypto-currency behandelen!

Life before, during and after the ICO: Decent.BET, MOAT, ROAD and Retailcoin

At the Crypto Investment Summit we have 4 ICOs (Initial Coin Offerings) presenting themselves! American CEO Jedidiah Taylor raised 25 million dollars with the ICO for Decent.bet, an online casino/sports betting platform. What do you do as a company after such a successful ICO sale? What’s next? How are they going to spend the money? Very interesting and controversial guy and project! Vincent interviewed Jedidiah this morning!

ICOHeadstart wants to become the safest ICO platform for investors. All available ICOs are screened by a team of experts combined with the “Wisdom of the Crowd”. For this project they start the ICO Mother Of All Tokens and will be pitched by COO Martin Bylsma. Read this article about MOAT on Forbes!

Vincent interviewed Onno Hektor, former senior director at Microsoft and now co-founder and CEO of FleXentralGRAIN wants to transform the way do employment contacts and put them on the blockchain. (Interview in Dutch)

 

And last but not least Retailcoin by Digital MKB, a loyalty app for customers for local retail stores by Dutch serial tech-entrepreneur Hugo Leijtens! Earlier Hugo created the first ever iPAD competitor in China. (Video in Dutch)

 

Crypto mining via Albert Heijn site!

Deze week waren op een actiepagina van Albert Heijn en andere sites miningscripts gevonden waarmee de cpu van de bezoekers wordt gebruikt voor coinmining. Normaal gesproken doen crypto miners dit met speciale mining computers, maar nu gebruiken ze dus gewoon de denkkracht van onwetende bezoekers van websites. Onderzoek door Tweakers wijst uit dat de code op de site in een cookiescript van de dienst cookiescript.info zit en in totaal maken 243 sites van die code gebruik. Het nadeel voor bezoekers is dat je batterij iets sneller leeg gaat, maar verder merk je er niet heel veel van. Pownews kwam weer langs om te vragen hoe dit zit en ik probeer zo simpel mogelijk uit te leggen hoe mining werkt. Wil je weten hoe dit precies werkt en hoe je hierin kan investeren? Kom dan op 29 november naar de Crypto Investment Summit in Ede en volg de mining rondleiding langs 500+ miners en hoor de strategieën van Nederlandse top miner en serial entrepreneur Siebrand Dijkstra!

Bitcoin hard fork (Segwit2x) gaat niet door! Of toch wel?

Er is nog een hoop te verbeteren en te versnellen aan Bitcoin. Momenteel duurt het bijvoorbeeld 10 minuten voordat transacties verwerkt zijn en is het maximum 7 transacties per seconde. Daardoor proberen mensen soms nieuwe ideeën of technologieën te verzinnen waardoor dit sneller gaat. Op dit soort momenten vind er een hard fork plaats, dat houdt in dat de Bitcoin in tweeën splitst. Iedereen met Bitcoin heeft dan ineens 2 verschillende coins in plaats van 1. Eerder ontstonden hieruit BitcoinCash ($850!) en BitcoinGold met ieder hun eigen waarde. Hier valt dus soms veel geld mee verdienen en veel Bitcoin handelaren kochten daardoor afgelopen maand veel in. Maar helaas, de Segwit2x hard fork gaat niet door!! Pownews kwam langs om te vragen hoe dit precies zit en of er nog meer forks komen! Ik probeer het zo simpel mogelijk uit te leggen. Wil je weten hoe dit werkt en hoe je hier als investeerder slim mee om kan gaan? Kom dan op 29 november naar de Crypto Investment Summit in Ede en leer de strategieën van Nederlandse crypto miljonairs!

Toch wordt er ook al vollop gespeculeerd of het niet toch nog doorgaat op een ander moment in de nabije toekomst. Lees hier een voorbeeld daarvan.

White Rabbit turns movie pirates into paying fans! (ICO 27 Nov) | Interview CEO Alan R. Milligan

Of all 100.000 films made each year, only a few hundred get shown in theaters or on television. The others are nowhere to be legally found. Streaming service Netflix had 11.000 movies in 2012 and now only 3.000 and half of which being produced by Netflix themselves. Netflix is no longer a place where you can find all movies, but a content provider. So where can we legally watch all other movies? White Rabbit came with a solution. They’re making a plugin for streaming sites where the maker gets notified when you’re watching their movie and the viewer can pay directly for the content and receives a license to watch the movie. Most people don’t mind paying when they like a movie and White Rabbit will make this easy.  At Bitcoin Wednesday I interviewed CEO Alan R. Milligan about their plans and their ICO!

You can watch their promo video below

Pownews over Bitcoin en gratis coins voor Powned team!

Pownews kwam langs om eens te vragen hoe het nu met die Bitcoins zit. Deze week steeg hij naar maar liefst $7000 en of het nu te laat is om in te stappen. In Nederland hebben 135.000 huishoudens Bitcoin en nog eens 150.000 denken erover na. De meeste hiervan investeren slechts 100 euro, dus er is nog enorm veel ruimte voor groei! Ik heb het Pownews team gelijk even een mobiele wallet (JAXX) laten downloaden en ze allen 100.000 satoshi gegeven (ongeveer 6 euro, een paar maanden geleden nog 3 euro). Wat een interesse! Ook interesse in investeren in crypto currency? Kom dan op 29 november naar de Crypto Investment Summit in Ede over alles wat je moet weten om te starten!

Even kijken wat Powned ervan heeft gemaakt. We nemen altijd 10 minuten op en dat wordt afgekort tot anderhalve minuut! De koers van €5640 is 2 dagen later al verouderd, Bitcoin staat nu op €6371.